Haluaisitko lisätietoja?

Tilaa esitteemme, säilytämme sähköpostiosoitteesi myöhempää yhteydenottoa varten

Yhteydenotot perhehoitajuudesta kiinnostuneille

ma – pe 8.30 – 16

arrow0800 185 222

Sähköposti:info@perhehoitokumppanit.fi

Mitä perhehoitaja tekee?

Perhehoitaja tarjoaa sijoitusta tarvitsevalle lapselle perheen, kodin, suojelua sekä turvaa. Perhehoitajaksi haetaan tavallisia perheitä, joiden omat asiat ovat kunnossa, mutta perhehoitajuus ei kuitenkaan ole aivan tavallista vanhemmuutta.

FullSizeRender (003)

PKS:n “Laadukkaan perhehoidon periaatteiden” mukaisesti hyvä ja laadukas perhehoito rakentuu seuraavien toimintaperiaatteiden varaan:

  1. Lasten turvallisuuden tukeminen
  2. Terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
  3. Kasvun ja kehityksen tukeminen
  4. Yhteenkuuluvuuden ja sukulaisuussuhteiden tukeminen
  5. Kulttuurin tukeminen
  6. Elämäntaitojen tukeminen
  7. Osallistumisen tukeminen

Perhehoitajan rooli on moninainen, vastuu iso ja hänellä on oikeus saada tukea tähän vastuulliseen tehtäväänsä. Jokaiseen perhehoidon periaatteeseen onkin sisäänkirjoitettu myös PKS:n velvollisuudet tavoitteen tukemiseksi.

Arjen kasvatuksen ja huolenpidon lisäksi perhehoitaja pitää yhteyttä lapsen läheisiin ja tukee lapsen suhdetta heihin. Perhehoitaja tekee myös tiivistä yhteistyötä lapsen elämässä olevien eri toimijoiden kuten esimerkiksi koulun ja sosiaalitoimen kanssa. Yhteistyötaidot ovatkin perhehoitajalle hyvin tärkeitä!

Jaa ystävän kanssa

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksKey-Assets-Nelja-Astetta_Logo-Concept_V7a

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.