Haluaisitko lisätietoja?

Tilaa esitteemme, säilytämme sähköpostiosoitteesi myöhempää yhteydenottoa varten

Yhteydenotot perhehoitajuudesta kiinnostuneille

ma – pe 8.30 – 16

arrow0800 185 222

Sähköposti:info@perhehoitokumppanit.fi

Miksi perhehoitajia tarvitaan?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keräämien tietojen mukaan vuonna 2012 Suomessa asui oman kodin ulkopuolelle sijoitettuna 17 830 lasta ja nuorta. Näistä lapsista vain 6290 oli sijoitettu perhehoitoon. Perhehoitajia tarvitaan siis lisää, jotta yhä useampi lapsi ja nuori voitaisiin sijoittaa sijaisperheeseen.

Lapsen sijoituksen taustalla voi olla moninaisia syitä. Lapsen perheessä on voinut olla sairautta, päihdeongelmia ja väkivaltaa. Monien lasten ja nuorten tarpeita on laiminlyöty eikä heille ole asetettu riittäviä rajoja. Monet heistä ovat kokeneet fyysistä, psyykkistä tai seksuaalista väkivaltaa.

Vaikka jokaisen lapsen ja nuoren tarina on erilainen, jokainen heistä on joutunut kokemaan menetyksen tunteita ja eron omasta perheestään. Lapsen sijoitus kodin ulkopuolelle on aina sekä lapselle että hänen omalle perheelleen valtava kriisi.

Lapsista huolehtiminen

Lapsi tai nuori sijoitetaan sijaisperheeseen joko määräajaksi tai toistaiseksi. Lapsen sijoituksenkin taustalla on yleensä tavoitteena vanhempien kuntoutuminen ja perheen yhdistäminen uudelleen. Perhehoitajaksi alkava sitoutuu siis huolehtimaan lapsesta tai nuoresta niin kauan aikaa kuin tämä sitä tarvitsee.

Huostaanotetut lapset ja nuoret saattavat aikaisempien kokemustensa takia ilmaista tunteitaan vaikean ja haastavan käyttäytymisen kautta. Jotkut saavat kiukunpuuskia, vahingoittavat itseään tai muita tai torjuvat hoitajan.

Jotkut saattavat pysytellä omissa oloissaan, sulkeutua tai olla takertuvia ja käyttäytyä ikäistään nuoremman tavoin. Tämä saattaa johtua siitä, että lapsi on kokenut nuoreen ikäänsä nähden paljon sellaisia asioita, jotka eivät lapselle kuuluisi. Lasta on saattanut hoitaa satunnaiset ihmiset tai hänet on saatettu jättää yksin.

Lapsi oirehtii käytöksellään myös huostaanoton kriisiä. Perhehoitajan on tärkeää muistaa, ettei tällainen käyttäytyminen johdu hänestä. Perhehoitajan tehtävä on auttaa lasta tai nuorta tuntemaan, että hänestä pidetään huolta ja että hän on turvassa. PKS puolestaan huolehtii siitä, että perhehoitajasta tuntuu samalta.

Miten voisin auttaa?

Tarvitsemme perhehoitajia, jotka haluavat auttaa lapsia ja jotka ovat valmiita ymmärtämään lasten kokemuksia ja käytöstä. Perhehoitajalta edellytetään suvaitsevaisuutta ja hyviä yhteistyötaitoja.

Jos haluat tietää lisää, täytä kysymyslomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Voit auttaa myös kertomalla perhehoidosta ja yrityksestämme tuttavillesi, perheellesi ja työtovereillesi.

Jaa ystävän kanssa

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksKey-Assets-Nelja-Astetta_Logo-Concept_V7a

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.