Haluaisitko lisätietoja?

Tilaa esitteemme, säilytämme sähköpostiosoitteesi myöhempää yhteydenottoa varten

Yhteydenotot perhehoitajuudesta kiinnostuneille

ma – pe 8.30 – 16

arrow0800 185 222

Sähköposti:info@perhehoitokumppanit.fi

Perhehoito

Perhehoito sisältää sanana paljon: välittämistä, huolehtimista, tukemista. Nämä sanat kuvaavat hyvin perhehoitajiamme, koska heidän työnsä perustuu juuri näille asioille.

Sijaisperheeksi kutsutaan perhehoitajan perhettä, johon sijoitettu lapsi tulee yhdeksi perheenjäseneksi.

Sijoitetuille lapsille turvallinen koti

Perhehoitajamme huolehtivat omassa kodissaan ympärivuorokautisesti lapsista ja nuorista, jotka eivät toistaiseksi voi asua omien perheidensä luona. Tämä voi johtua moninaisista syistä kuten päihde- ja mielenterveysongelmista, perheen sisäisestä väkivallasta tai siitä, että perheen vanhemmat eivät kykene riittävästi turvaamaan lapsen kasvua ja kehitystä, jonka vuoksi lastensuojelussa on tehty päätös lapsen sijoittamisesta perhehoitoon. Perhehoitajat tarjoavat lapselle turvallisen ja vakaan kodin ja antavat hänelle hänen tarvitsemaansa tukea.

Perhehoitajana toimiminen ei ole työtä vaan se on tehtävä. Perhehoitaja toimii tehtävässä toimeksiantosuhteessa ja saa tehtävästä korvaukseksi palkkion ja kulukorvauksen.

Mitä perhehoito vaatii?

Jokaisen perhehoitajan kokemus on erilainen, koska jokainen lapsi on oma persoonansa. Lapsia otetaan huostaan monista eri syistä, ja jokaisella lapsella on oma tarinansa.

Perhehoito ei ole sama asia kuin omien lasten kasvattaminen, joten tulevan perhehoitajan on tärkeää tietää, mitä häneltä odotetaan. Vaikka perhehoito on palkitsevaa, se ei aina kuitenkaan ole helppoa. Tällöin tehtävänämme on tukea perhehoitajaa ja tämän perhettä kaikin tavoin tilanteen yli pääsemiseksi.

Sijaisperhe tekee arvokasta työtä

Riippumatta siitä, kuinka kauan lapsi asuu sijaisperheessä, perhehoitaja vaikuttaa hänen elämäänsä merkittävällä tavalla. Siksi perhehoito on niin palkitsevaa: sen avulla voi todella muuttaa toisen ihmisen elämän.

Jaa ystävän kanssa

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksKey-Assets-Nelja-Astetta_Logo-Concept_V7a

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.