Haluaisitko lisätietoja?

Tilaa esitteemme, säilytämme sähköpostiosoitteesi myöhempää yhteydenottoa varten

Yhteydenotot perhehoitajuudesta kiinnostuneille

ma – pe 8.30 – 16

arrow0800 185 222

Sähköposti:info@perhehoitokumppanit.fi

Perhehoitajaksi ryhtyminen

Perhehoitajaksi ryhtyminen on iso päätös: monet pohtivat sitä useamman kuukauden tai jopa vuosia, ennen kuin päättävät, sopiiko se heille.

Tukea perhehoitajaksi ryhtyville

Meillä on lähes 20 vuoden kokemus mahdollisten tulevien perhehoitajien neuvomisesta, arvioinnista ja ohjaamisesta, joten ne kysymykset, joita perhehoitajaksi ryhtymistä harkitsevat pohtivat, ovat meille jo tuttuja.

Autamme sijaisvanhempia

Perhehoitajaksi ryhtymistä harkitseva saattaa miettiä, vaikuttaako perhehoitajana toimiminen perheen omiin lapsiin. PKS:n työntekijät auttavat arviointivaiheessa perhettä itse miettimään ja arvioimaan onko perhehoitajuus perheelle sopiva tehtävä myös omien lasten näkökulmasta. Pääsääntöisesti perheen omien lasten on oltava yli 2-vuotiaita perhehoitajavalmennuksen alkaessa. Tukiperheenä voi kuitenkin aloittaa jo aikaisemminkin. Sijoituksen aikana PKS:n laaja ja ystävällinen tukiverkosto auttaa koko perhettä eteen tulevissa tilanteissa.

Perhehoitaja oppii elämästä

Perhehoitajaksi ryhtymistä harkitseva voi olla huolissaan siitä, ettei hänellä ole kaikkia tarvittavia taitoja. Se ei haittaa. Sosiaali-, terveydenhoidon- ja kasvatusalan koulutuksesta on lastensuojelun perhehoidossa paljon hyötyä, mutta perhehoitajaksi tarvitaan monenlaisia, aivan tavallisia perheitä. PKS:n koulutuksella ja ohjauksella perhehoitaja kehittää omia taitojaan koko sijoituksen ajan.

Mahdollisimman monenlaisia sijaisvanhempia

Me arvostamme monimuotoisuutta ja yksilöllisyyttä. Hoitajillamme on monia erilaisia taustoja, eikä perhehoitajan etnisellä taustalla, uskonnolla tai seksuaalisella suuntautumisella ole meille merkitystä. Jos olet yli 25-vuotias, sinulla on aikaa, omat asiat kunnossa, perhehoitajuuden mahdollistava terveydentila ja tilaa kodissasi voit olla etsimämme henkilö.

Perhehoitajaksi ryhtymiseen on kuitenkin joitakin ehdottomia esteitä kuten rikosrekisteri, oma lastensuojeluasiakkuus, jne. Voit kysyä näistä lisää meiltä!

Haluatko liittyä joukkoomme?

Jos haluat liittyä joukkoomme tai vain kysyä perhehoidosta, soita 0800 185 222 tai ota meihin yhteyttä tästä.

Jaa ystävän kanssa

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksKey-Assets-Nelja-Astetta_Logo-Concept_V7a

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.