Haluaisitko lisätietoja?

Tilaa esitteemme, säilytämme sähköpostiosoitteesi myöhempää yhteydenottoa varten

Yhteydenotot perhehoitajuudesta kiinnostuneille

ma – pe 8.30 – 16

arrow0800 185 222

Sähköposti:info@perhehoitokumppanit.fi

Vanhemman ja lapsen kuntouttava perhesijoitus

_absolutely_free_photos_original_photos_take-car-baby-3888x2592_88864

Vanhemman ja lapsen kuntouttavassa perhesijoituksessa erityistä ja jokapäiväistä konkreettista tukea tarvitseva raskaana oleva äiti tai vanhempi/vanhemmat lapsineen sijoitetaan perhehoitoon sijaisperheeseen. Sijoituksen pituus riippuu täysin tilanteesta ja voi tapahtua kriisitilanteessa kiireellisesti tai suunnitelmallisesti esimerkiksi alkaen ennen lapsen syntymää.

Millaisiin tilanteisiin sijoitus sopii?

Vanhemman ja lapsen kuntouttava perhesijoitus on toimiva vaihtoehto esimerkiksi tilanteissa, joissa vanhempi tarvitsee erityistä tukea :

-  Nuoren ikänsä ja vähäisen oman verkostonsa takia

- Masennuksen tai muun mielenterveyden ongelman takia

- Äkillisen kriisin kohdatessa

- Jatkohoitona päihdekuntoutukselle

- Lievän kehitysvamman – tai viiveen takia 

- Epävarmuus tai pelokkuus lapsen hoidossa

- Arjen struktuurin ja vanhemmuuden tukemiseksi 

- Sijaishuollosta kotiutumisen tukemiseksi

 

Sijoitus voi sekä alkaa että loppua kotiin tehtävällä perhehoidolla. Sijaisperheessä eletään tavallista arkea. Perheessä annettava tuki ja ohjaus tähtää lapsen ja vanhemman välisen kiintymyssuhteen vahvistamiseen. Tärkeää on, että vanhempi ja lapsi saavat kumpikin kokemuksen turvallisesta ja hoitavasta vanhemmuudesta ja arkea ja vanhemmuutta mallinnetaan kädestä pitäen. Perhehoitaja on tässä työssä avainasemassa, mutta perhehoitajan kanssa ammatillisen tiimin muodostavat PKS:n sosiaalityöntekijä ja ohjaaja, jotka työskentelevät sekä yhdessä perhehoitajan kanssa että vanhemman kanssa erikseen.

Sijoituksen aikana selvitellään usein perheen talouteen, asumiseen, terveyteen, hoitokontakteihin sekä jatkotukeen liittyviä asioita.  Sijoituksen aikana tehdään tiivistä yhteistyötä sijoitetun perheen, heidän verkostojensa sekä sijaisperheen kanssa tavoitteellisesti muutosta ja perheen taitoja sekä voimavaroja vahvistaen.

Lue lisää vanhemman ja lapsen kuntouttavasta perhesijoituksesta PKS-sosiaalityöntekijä Ville Kantolan pro gradu -tutkielmasta:

KYL NIISTÄ TULI SIINÄ VAIHEESSA OIKEESTI AIKA TÄRKEITÄKI

Katso esittely vanhemman ja lapsen kuntouttavasta perhesijoituksesta!

 

 

Jaa ystävän kanssa

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksKey-Assets-Nelja-Astetta_Logo-Concept_V7a

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.