Haluaisitko lisätietoja?

Tilaa esitteemme, säilytämme sähköpostiosoitteesi myöhempää yhteydenottoa varten

Yhteydenotot perhehoitajuudesta kiinnostuneille

ma – pe 8.30 – 16

arrow0800 185 222

Sähköposti:info@perhehoitokumppanit.fi

Lyhytaikainen- tai kiireellinen sijoitus

Lyhytaikaisessa tai kiireellisessä sijoituksessa lapsi tai nuori tarvitsee sijaisperheen yleensä lyhyellä varoitusajalla. Kiireellinen sijoitus voi tapahtua mihin vuorokaudenaikaan tahansa, sillä Perhehoitokumppaneiden (PKS) ammatillinen päivystys palvelee 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Sijoitus voidaan tehdä myös lastensuojelun avohuollon tukitoimena. Lapsi tai nuori voi tarvittaessa viipyä PKS:n sijaisperheessä niin pitkään kuin hänen tai hänen perheensä tilanteen selvittäminen sitä vaatii.

Sijoituksen aikana PKS:n työntekijä tukee perhehoitajaa ja ohjaaja voi työskennellä lapsen kanssa. Myös perheterapeutin tai kriisityöntekijän konsultaatio on mahdollinen tilanteen niin vaatiessa. PKS:n sosiaalityöntekijä tuottaa tietoa lapsen tilanteesta yhdessä perhehoitajan kanssa, jotta lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä voi tehdä suunnitelmaa lapsen ja hänen perheensä jatkossa tarvitsemista tukitoimista ja kotiutumisen mahdollisuudesta.

 Lyhytaikaisen tai kiireellisen sijoituksen jälkeen lapsi palaa takasin kotiinsa omien vanhempiensa luokse tai siirtyy pitkäaikaiseen sijaishuoltopaikkaan. Joissakin tapauksissa lyhytaikaisena perheenä toiminut perhe voi jatkaa lapsen sijoituspaikkana jatkossakin, mikäli se vastaa lapsen tarpeita ja on lapsen edun mukaista. Tämä arvioidaan aina lasten asioista vastaavan sosiaalityöntekijän kanssa yhdessä.

Jaa ystävän kanssa

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksKey-Assets-Nelja-Astetta_Logo-Concept_V7a

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.