Haluaisitko lisätietoja?

Tilaa esitteemme, säilytämme sähköpostiosoitteesi myöhempää yhteydenottoa varten

Yhteydenotot perhehoitajuudesta kiinnostuneille

ma – pe 8.30 – 16

arrow0800 185 222

Sähköposti:info@perhehoitokumppanit.fi

Lapsen tai nuoren kuntouttava sijoitus

pks-1-1

Kuntouttava sijoitus on lapsen tai nuoren ja hänen perheensä erityistarpeisiin suunnattu kestoltaan sovittu kuntouttava jakso, jonka aikana lapsi tai nuori on sijoitettuna sijaisperheeseen. Lapsen kuntouttavan sijoituksen aikana työskennellään lapsen ja hänen perheensä kanssa tavoitteellisesti ja muutosta vahvistaen. Työskentely on tiivistä, pitkäjänteistä ja prosessinomaista ja sitä tehdään tiiviissä yhteistyössä lapsen vanhempien, perhehoitajien ja kunnan sosiaalityöntekijän kanssa, joten perhehoitajalle se on muita sijoitusmuotoja intensiivisempi ja tavoitteellisempi tapa toimia sijaisperheenä.

Räätälöitävissä erilaisiin tilanteisiin

Lapsen tai nuoren kuntouttavan sijoituksen tavoitteet sovitaan yksilöllisesti tilanteen mukaan. Kuntouttava sijoitus sopii monenlaisiin tilanteisiin. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi

- kiireellisen sijoituksen jatkoksi

- lapsen avohuollon sijoituksen vaihtoehtona

- lapsen kotiutuksen tueksi

- perhesijoituksen riittävyyttä lapselle arvioitavissa

- lapsen kuntoutuksen tueksi

Sijoituksen tavoitteena on aina myös vanhempien voimaantuminen ja elämänhallinnan lisääminen siten, että lapsen tai nuoren kotiutuminen mahdollistuu.

Kotiutus asteittain

Kotiutuksen suunnittelu on jo osa sijoituspäätöstä. Kotiutusaikataulu sovitaan tilanteen mukaan ja kotiutus tehdään suunnitelmallisesti ja asteittain vahvan tuen saattelemana. Perheen tuen jatko suunnitellaan yhdessä perheen ja lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän kanssa. PKS voi tarjota kotiin jälkihuoltona perhetyötä, perhekuntoutusta tai perheterapeutin työskentelyä.

Sinustako perhehoitaja kuntouttaviin sijoituksiin?

Oletko yli 30 –vuotias, kokenut perhehoitaja ja / tai onko sinulla ammatillista koulutusta sosiaali-, terveys- tai kasvatusalalta? Haluatko tehdä arvokasta ja vaikuttavaa työtä työskentelemällä kotona? Onko elämäntilanteesi vakaa, kodissasi tilaa ja turvaa? Oletko joustava ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot? Olisitko siis sinä uusi perhehoitajamme lapsen tai nuoren kuntouttaviin sijoituksiin?

Ole meihin yhteydessä, niin voimme yhdessä pohtia mahdollisuuksiasi ryhtyä osaksi perhehoitajaverkostoamme. Mahdollistaaksemme lasten ja nuorten pääseminen hyvin valmistautuneeseen perheeseen, arvioimme ja täydennyskoulutamme kuntouttavaan sijoitukseen erikoistuvat perhehoitajat tehtäväänsä. Arviointivaiheessa perheestä pyydetään mm. lääkärintodistus, asuinkunnan lausunto ja rikosrekisteriote. Perusteellisella arvioinnilla varmistetaan hyvät lähtökohdat perhehoidolle.   Tehtävässäsi et kuitenkaan ole yksin; kuntouttavassa sijoituksessa työskentelet osana PKS:n ammatillista tiimiä ja sinulla on tukenasi PKS:n ammattilaisten tarjoama vahva tuki koko sijoituksen ajan.

 

 

 

Jaa ystävän kanssa

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksKey-Assets-Nelja-Astetta_Logo-Concept_V7a

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.