Haluaisitko lisätietoja?

Tilaa esitteemme, säilytämme sähköpostiosoitteesi myöhempää yhteydenottoa varten

Yhteydenotot perhehoitajuudesta kiinnostuneille

ma – pe 8.30 – 16

arrow0800 185 222

Sähköposti:info@perhehoitokumppanit.fi

PKS:n sosiaalityöntekijä ohjaa ja tukee

Kun perhehoitaja on hyväksytty PKS:n perhehoitajaksi, hänelle osoitetaan häntä ja hänen perhettään ohjaava sosiaalityöntekijä. PKS:n sosiaalityöntekijä tukee ja ohjaa perhehoitajaa koko sijoituksen ajan. Kaikki sosiaalityöntekijämme ovat koulutettuja tehtäväänsä. Ohjaavan sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluu muun muassa:

  • säännöllisen yhteyden pitäminen sinuun, perheeseesi ja sijoitettuihin lapsiin sekä henkilökohtaisesti että puhelimitse ja sähköpostilla
  • lapsen asiakassuunnitelman toteuttaminen ja tavoitteiden etenemisen seuraaminen
  • lisätukipalvelujen, kuten lomituksen järjestäminen
  • yhteydenpito sijoitetun lapsen omiin vanhempiin
  • perhehoitajan täydennyskoulutustarpeiden seuraaminen ja tavoitteiden saavuttamisen tukeminen
  • sijoitetun lapsen edistymisen tukeminen KDA-  työkalun avulla
  • sijoitettua lasta koskeviin neuvotteluihin ja tapaamisiin osallistuminen yhdessä perhehoitajan kanssa
  • raportointi kuntaan sijoituksen etenemisestä

PKS:n sosiaalityöntekijä ei ole viranomainen eikä täten tee mitään päätöksiä lapseen tai hänen sijoitukseensa liittyen. Kaikki perhehoitajiemme luo sijoitetut lapset saavat tukea myös omalta lapsen asioista vastaavalta sosiaalityöntekijältään, joka työskentelee kunnan lastensuojelussa.  Lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä pitää säännöllisesti yhteyttä lapseen koko sijoituksen ajan, tekee kotikäyntejä, pitää asiakassuunnitelmaneuvotteluja, tekee suunnitelmia yhteistyössä lapsen, hänen perheensä ja perhehoitajien kanssa sekä tekee päätöksiä lapsen sijoitukseen liittyen.

“Vahvasti tuettua, yhteistyö toimii, meitä kuunnellaan ja autetaan. Sosiaalityöntekijän saa helposti ja nopeasti kiinni.”

“Luotettavaa ja aidosti välittävää. Ammatillisesti pätevää ja tasokasta toimintaa. Sosiaalityöntekijät ammattitaitoisia ja lämminhenkisiä.”

Jaa ystävän kanssa

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksKey-Assets-Nelja-Astetta_Logo-Concept_V7a

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.