Haluaisitko lisätietoja?

Tilaa esitteemme, säilytämme sähköpostiosoitteesi myöhempää yhteydenottoa varten

Yhteydenotot perhehoitajuudesta kiinnostuneille

ma – pe 8.30 – 16

arrow0800 185 222

Sähköposti:info@perhehoitokumppanit.fi

Miksi juuri PKS?

Perhehoito on palkitseva tehtävä ja elämäntapa. Perheitä, jotka toivottavat sijoitettavan lapsen tervetulleeksi omaan perheeseensä, tarvitaan kaiken aikaa lisää. Lapseen sitoutuminen perhehoitajana on kuitenkin myös vaativa tehtävä, johon jokainen perhehoitaja tarvitsee tukea: kulku voi olla tasaista, mutta aina on myös mutkia matkassa. PKS:n tukiverkosto on kuitenkin jatkuvasti turvaamassa ja ohjaamassa, kun perhehoitaja tarvitsee tukea.

Sijaisvanhemman tukena

Perhehoitajamme eivät jää tehtävässään yksin. Jokainen perhehoitaja saa oman nimetyn PKS:n sosiaalityöntekijän, joka tapaa perhehoitajaa säännöllisesti ja pitää tähän yhteyttä. PKS:n perhehoitajat saavat koulutusta ja erityistä Tiimivanhemmuus™ -mallin mukaista ohjausta tehtäväänsä.

Tiimivanhemmuus™ on nimensä mukaisesti yhdessä kasvattamista, mutta niin, että ammattilaiset tukevat perhehoitajaa muodostamaan tärkeän suhteen lapseen. PKS:n työntekijät tekevät yhteistyötä perhehoitajien kanssa, jotta lapsen tai nuoren sijoitus onnistuisi perheessä mahdollisimman hyvin.

Turvallista perhehoitoa

PKS:n perhehoito rakentuu “Laadukkaan perhehoidon periaatteiden” kivijalalle. Laadukkaan perhehoidon periaatteissa määritellään esimerkiksi erilaiset tekijät, joista turvallinen perhehoito koostuu: mitä tulee huomioida perhettä arvioidessa, lasta sijoitettaessa ja sijoituksen aikana?

Millaisiin asioihin on yhdessä varauduttava lapsen kanssa ja miten eri tilanteissa menetellään? Lapsi tietää, että hänen sijoituksensa tukena on ammattilaisia, joihin hänellä on myös säännöllinen yhteys ja hän voi keskustella asioistaan ja olostaan perheessä myös heidän kanssaan.

Perhehoitajalle on turvallista, että sijoitusta valvoo useampi ammattilainen ja hän saa neuvoja arjen tilanteisiin heiltä eikä joudu tekemään haastavia päätöksiä yksin.

Perhehoitajien palautetta

PKS:lla toimii kehittäjäperhehoitajien ryhmä, jotka kehittävät työtämme vastaamaan paremmin perhehoitajien tarpeita. Perhehoitajien tyytyväisyyttä selvitetään myös säännöllisillä tyytyväisyyskyselyillä:

 

“Minä, perheeni ja meille sijoitetut lapset saavat monipuolista tukea.”

“Oma sosiaalityöntekijä, joka hanskaa perheen lasten asioiden kokonaisuutta ja tuo ammatillista näkökulmaa palavereissa sekä ihan arjen asioissa. Monipuolisia koulutusmahdollisuuksia elämän eri tilanteet huomioiden. Samoin lasten ja nuorten omiin vertaisryhmiin on panostettu paljon.”

“Luotettava. Aidosti välittävää. Ammatillisesti pätevää ja tasokasta toimintaa.”

(Tyytyväisyyskysely 2016)

 

PKS:n tukeen kuuluu myös ammatillinen päivystys perhehoitajille 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi järjestämme koko perheen virkistystapahtumia, lasten- ja nuorten leirejä ja vertaistapaamisia koko perheelle.

Me uskomme, että vaikka valmennus ja arviointi ovat perhehoitajuudesta kiinnostuneille hyvin tärkeitä niin perhehoitajaksi kehittyminen alkaa sijoituksen ensimmäisenä päivänä ja jatkuu koko elämän!

 

Vanhemman ja lapsen välinen kiintymyssuhde on ensisijaisen tärkeä lapsen terveen kehityksen ja vanhemmuuden kehittymisen kannalta.

Vanhemmuuden taitoja voi opetella

Vanhemman elämän vastoinkäymiset, mielenterveyden, päihde- tai oman varhaislapsuuden ongelmat voivat vaikeuttaa kiintymyssuhteen normaalia kehitystä ja vanhemmuuden alkutaipaletta oman lapsen kanssa.

Kiintymyssuhteen kehittymistä ja vanhemmuutta voidaan kuitenkin tukea. Uskomme, että vanhemmuuden taidot ovat opeteltavissa esimerkin ja tuen avulla. Kaikilla vanhemmilla ei itsellään ole kokemusta turvallisesta ja hoivaavasta vanhemmuudesta. Jotkut tarvitsevat siten ensimmäisen lapsen syntyessä vanhemmaksi kasvamiseen tukea, ohjausta ja mallinnusta.

Tähän on mahdollisuus sijaisperheessä. Vanhemman ja lapsen sijoittamisesta perheeseen on erittäin hyviä kokemuksia. Katso Petran ja Lassen kertomus siitä, miksi he ryhtyivät vanhemman ja lapsen sijaisperheeksi!

Jaa ystävän kanssa

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksKey-Assets-Nelja-Astetta_Logo-Concept_V7a

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.