“Tarviihan sitä vähän väriäkin arkeen”

Perhehoitokumppanit Suomessa Oy:n pitkään toimineita perhehoitajia muistettiin jälleen 19.9.2017. Tampereen toimistollemme kutsuttiin viisi vuotta perhehoitajina PKS:llä toimineet perhehoitajat. PKS haluaa tällä perinteellä juhlistaa sitä, miten tärkeää ja hienoa työtä perhehoitajat tekevät kodeissaan sijoitettujen lasten kanssa joka päivä.

Tarja ja Juha Kaitala aloittivat PKS:n perheenä viisi vuotta sitten. Silloin Juha vaihtoi tekniikan alan perhehoitoon ja jäi kotiin. PKS:n sosiaalityöntekijä Kati Lehtimäki on tukenut perhettä lähes alusta asti. Yhteinen matka perheen kanssa on sisältänyt monenlaisia vaiheita. Juhan sanoin “tarviihan sitä vähän väriäkin arkeen, tasainen olisi pidemmän päälle tylsää”. Katin ja Juhan välillä vallitsee yhteisten tavoitteiden eteen työskentelemisen kautta syntynyt kumppanuus, jossa toisen tekemään työhön luotetaan. Juha kertoo, että perhe on saanut aina tarvitsemansa tuen lasten hoitoon ja kasvatukseen. Silloin, kun tukea on tarvittu enemmän sitä on voitu lisätä. Juha toteaa, että viiden vuoden aikana hän on oppinut, että sijaisvanhemmuudessa ei pärjää ellei pysty käsittelemään omia tunteitaan. Perhehoitajan arki lasten kanssa tuottaa monenlaisia tunteita ja ne kaikki ovat sallittuja, mutta ne pitää pystyä käsittelemään, jotta päästään eteenpäin.

PKS onnittelee kaikkia perhehoitajiaan!

 

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksmiesta

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.