Kuusikko – ryhmä kehittäjiä

Siinä me istuimme, neljä toisilleen enemmän ja vähemmän tuntematonta lainaäitiä. Olimme PKS:n uudet kehittäjäperhehoitajat. Taisi jokaista jännittää, minua ainakin. Tarkkailin muita, kun PKS:n työntekijät Harriet ja Marja esittäytyivät sekä pyysivät myös meitä esittäytymään vuorollaan. Maria, Veera ja Suvi kertoivat sujuvasti, miksi halusivat mukaan kehittäjiin. Omalla vuorollani änkytin jännitykseltäni; halusin mukaa koska halusin olla miettimässä perhehoitajuuden toimintaa, ei se nytkään ollut huono, mutta aina voi kehittyä parempaan. Olisiko meillä opittavaa toinen toisiltamme, niin kuin yleensä ryhmissä käy. Entä mikä saa kaikkien peukut ylös, mikä on hyvin, sitä pitää myös rummuttaa ja vaalia sen toimivuutta.

Ryhmämme on pysynyt melkein samana kaksi vuotta. Veeran tilalle tuli Minna, muut ryhmän kuusi jäsentä ovat samoja kuin alussa.

Tähän mennessä olemme käsitelleet asioita laidasta laitaan, pieniä ja isoja. Teemoinamme on ollut mm. lainaperheen tuki lapsen oireillessa, parisuhteen rakoillessa, mentoroinnin tärkeydestä alkutaipaleella tai kriisin sattuessa, siitä mitä oikeasti löytyy perheiden pinnan alta, perhehoidon yhteistyön syventäminen varsinkin omaan PKS:n sosiaalityöntekijään, yhteistyö bioperheiden kanssa, voisiko perhehoitajia osallistuttaa PKS:n toiminnan suunnittelussa /toiminnassa, tärkeät PKS:n päivämäärät ajoissa perhehoitajien tietoon, dialogisuus mitä se tarkoittaa perhehoidossa.  Olemme keskustelleet myös perhehoitajien oikeuksista ja velvollisuuksista, koimme että työmme on yksi tunteita herättävimmistä tehtävistä.

Ryhmässä olemme käsitelleet edellä mainittuja asioita kukin omalta näkökannaltaan. On hyvä, että mukana on PKS:n työntekijöitä, jotka tuntevat paremmin meitä sen toimintaperiaatteet. Ryhmämme tapaamisista Harriet pitää muistiota ja vie ne PKS:n johtoryhmään, jossa he ovat käsitelleet esille nostamiamme asioita/ehdotuksia. Joihinkin asioihin he ovat tarttuneet ja muovanneet toimintaansa parhaaksi katsomalla tavallaan.

Olemme saaneet olla mukana viime syksynä suunnittelemassa ja toteuttamassa eteläsuomen perheleiriä.

Tällä hetkellä työstämme dialogisuutta. Olemme siitä kaikki innoissamme. Kävimme myös PKS:n työntekijöiden koulutuspäivässä pitämässä dialogisuudesta koulutusosion, josta saimme lisävinkkejä dialogisuuden sujumiseen. Syksyn tapaamisessa jatkamme työtämme ja lähdemme yhdessä perhehoidon päiville marraskuussa pitämään työpajaa, jossa pääsemme esittelemään tuotoksemme aiheen ympärillä.

Koen, että olemme oikeasti saaneet kehittää ja jatkamme sitä edelleen.

Kaikessa tässä kehittämisen keskiössä ovat tietenkin lainalapset! Jokainen askel eteenpäin on parannusta lapsen eteen, jokainen hyvä idea on ajatusta lapsen hyvinvoinnista, jokainen turhauma on kiukkua lapsen puolesta, jokainen kyynel on surua lapsen puolesta, jokainen kädenojennus on rakkautta lasta kohtaan.

Osa meistä on kovia puhumaan, mutta olemme opetelleet antamaan tilaa myös hiljaisimmille.

Ryhmämme on tiivis, siellä uskaltaa sanoa mitä ajattelee, siellä kuuntelee mielenkiinnolla muiden mielipiteitä ja saa ahaa elämyksiä. Asioita voi siis ajatella tuoltakin kantilta. Koen, että jokaisen meidän mielipide on tärkeä. Niistä voimme koota yhdessä kaikkia tyydyttävän viestin eteenpäin PKS:lle purtavaksi.

Olemme hyvässä vauhdissa dialogisuuden tiellä. Kuusikko rulaa!

-Kirjoittajana PKS:n perhehoitaja Minna-

Google ja Deloitte on nimennyt Key Assetsin CEO:n, Steve Jacques:n Merkittäväksi LGBTI Johtajaksi

20180307-160858

 

Deloitte ja Google julkaisivat vuoden 2018 listan 50 Merkittävää LGBTI Johtajaa edistääkseen tasa-arvoa työpaikoilla ja tarjotakseen esikuvia ja roolimalleja LGBTI työntekijöille.

Nyt julkaistu lista on jatkoa joulukuussa 2016 julkaistulle ensimmäiselle listaukselle. Tämän vuoden lista sisältää tärkeitä julkisia henkilöitä sekä kunnalliselta että yksityiseltä sektorilta, poliitikkoja, virkamiehiä ja bisnesmiehiä pienistä, keskisuurista ja suurista yrityksistä.

Vuoden 2018 listalla on 24 naista ja 26 miestä. Mukana on myös kaksi transsukupuolista yritysjohtajaa sekä yksi intersukupuolinen johtaja.

Key Assets Groupin CEO, Steve Jacques nimettiin listalle hänen ansiokkaasta työstään LGBTI työntekijöiden hyväksi, Key Assetsin LGBTI strategian johtamisesta sekä Tasa-arvoiset työpaikat - kampanjasta.

“Olen iloinen, että Deloitte ja Google ovat huomioineet minut Merkittävänä LGBTI johtajana. Huomaan kuitenkin usein, että voin olla vain niin hyvä kuin minua ympäröivät ihmiset. Urallani olen kohdannut monia vaikuttavia ihmisiä, mutta heillä kaikilla on ollut jotakin yhteistä. He kaikki ovat tukeneet ja kannustaneet minua olemaan oma itseni työpaikalla seksuaalisesta suuntautumisesta välittämättä.”

“Olen ylpeä saadessani työskennellä eri puolelta maailmaa tulevien ihmisten parissa, jotka ovat motivoituneita saamaan aikaan positiivisia muutoksia joka päivä. Tämä nimitys kuuluu mielestäni myös heille – he ovat myös merkittäviä! Koko urani ajan olen aina ollut sitä mieltä, että tehokkaimmat ja innovatiivisimmat työpaikat ovat sellaisia, joiden ydinarvoihin kuuluu tasa-arvoisuus sekä monimuotoisuuden hyväksyminen ja sen arvostaminen. Tämä lista on kunnianosoitus tällaisille työpaikoille ja yrityksille.”, Mr. Jacques sanoo.

Key Assets on lastensuojelupalveluja tarjoava organisaatio, joka toimii 12 eri maassa Euroopan, Pohjois – Amerikan sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Key Assets on saanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia LGBTI edelläkävijyydestään.

“Työskentelen lastensuojelualalla monien lasten ja heidän perheidensä parissa ja olenkin näin ollen erittäin motivoitunut takaamaan jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden turvalliseen ja pysyvään kasvuympäristöön, jotta he voisivat saavuttaa täyden potentiaalinsa.”

“Pidän itseäni onnekkaana saadessani työskennellä alalla, jolla on pitkät perinteet sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta kampanjoinnissa. Uskon että olen omalta osaltani kyennyt muuttamaan käsityksiä siitä, millainen rooli LGBTI ihmisillä voi olla lasten sijaishuollossa.”

 “Organisaatiomme tavoitteena on saada aikaan positiivisia ja kestäviä muutoksia lasten ja nuorten elämissä työskennellen yhdessä heidän vanhempiensa, sijaisperheidensä sekä yhteisöjensä kanssa. Jokaisella asiakkaallamme on oma erilainen historiansa ja omat erilaiset tarpeensa. Kaikki työntekijämme ja sijaisperheemme ovat sitoutuneita luomaan monimuotoisuutta ja erilaisuutta arvostavan ja kunnioittavan ympäristön, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja tuntea olonsa mukavaksi.”, Mr. Jacques sanoo. 

50 Merkittävää Johtajaa lista löytyy osoitteesta www.deloitte.com/au/out50 ja lisää tietoa Key Assetsista löytyy osoitteesta www.keyassets.org

 

 

x

Uskomme, että perhe on lapselle aina paras kasvuympäristö. Tehtävänämme on varmistaa, että lapsen etu ja perheiden hyvinvointi toteutuu kaikissa elämäntilanteissa.

pksmiesta

Perhehoitokumppanit Suomessa (PKS) ja Neljä astetta kuuluvat nyt samaan konserniin. Yhteisenä tavoitteenamme on rakentaa kolmannen sukupolven lastensuojelupalvelut.